15.06.2024

В McLaren се надяват на победи през 2018

Зак Браун и Фернандо Алонсо възлагат сериозни надежди на моторите Renault

McLaren ще може да се бори за победи през сезон 2018 във Формула 1, прогнозира шефът на тима Зак Браун. Увереността на наследника на Рон Денис идва от смяната на доставчика на мотори – Renault смени Honda за новия сезон след три много трудни години с японците.

Последната победа на McLaren е в Гран при на Бразилия през 2012 година, а трите сезона с Honda се оказаха пълен провал, тъй като тимът се озова в дъното на класирането.

„Целта ни през новия сезон е да се борим за подиуми и победи – обяви Браун. – Уверени сме, че ще можем да го направим с моторите на Renault. Компанията има страхотна история във Формула 1 и с техни двигатели са спечелени половината титли в последните 10 или 15 години.”

Въпреки поредицата оплаквания от страна на Red Bull – най-успешният тим сред партньорите на Renault от началото на новата турбо ера, пилотите на бившите световни шампиони вече доказаха, че с френските мотори може да се печелят състезания. Включително и през 2017, когато Макс Верстапен взе две победи, а Дениъл Рикардо – една.

През декември шефът на световните шампиони Mercedes Тото Волф разказа, че компанията е искала да доставя двигатели на McLaren, но се оказало, че няма възможност да поеме четвърти отбор в рамките на толкова кратко предизвестие, след като е станало ясно, че McLaren и Honda се разделят в края на 2017.

Състезателният директор на McLaren Ерик Булие пък призна наскоро, че смяната на моторите на Honda с тези на Renault са довели до двуседмично закъснение в подготовката на автомобила за сезон 2018.

Зак Браун пък допълни, че се надява през 2018 победите в състезанията да бъдат разпръснати между повече отбори, не само между Mercedes, Ferrari и Red Bull, като естествено прогнозата му беше, че начело на тази група кандидати ще е точно McLaren.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.