21.06.2024

Гасли се цели в мястото на Рикардо в McLaren?

Снимка: Alpha Tauri

Пиер Гасли успя да възроди кариерата си в Alpha Tauri, след като през 2019 година шефовете на Red Bull решиха, че не е достатъчно добър за първия тим на компанията. Миналата година французинът спечели на „Монца”, но няма дискусия дали може да се върне в Милтън Кийнс. Нещо повече – доктор Хелмут Марко на няколко пъти обяснява, че Гасли „си е намерил мястото” и не може да се надява на завръщане в Red Bull. Самият пилот също не коментира темата, но от неговото обкръжение вече споделят, че развитието на кариерата му във Формула 1 няма да е свързано с Red Bull.

Наскоро се появиха слухове, че Гасли може да премине в Alpine още за 2022 година, където да смени Естебан Окон. Но във френския тим решиха да продължат да работят с Окон.

Сега е ред на нови спекулации, част от които дължим на британския журналист Тед Кравиц, работещ за Sky Sport.

В хода на Гран при на Великобритания, по-точно в събота Кравиц намекна, че Гасли и Рикардо се борят за нещо повече от това кой ще е по-напред в класирането, като тогава разликата между тях беше 1 точка.

Първият сезон на Рикардо в McLaren се оказа много труден за австралиеца – резултатите му са под очакваното и от пилотите, които преминаха в нови отбори за сезон 2021, той се представя най-слабо. Но на „Силвърстоун” Дениъл стигна до финала 5-и, а Гасли остана извън топ 10, така че разликата между тях вече е 11 точки.

И двамата пилоти имат договори за догодина – Рикардо подписа с McLaren до края на 2022 година, а според непотвърдена информация Гасли е ангажиран с Alpha Tauri до края на 2023-а.

„Що се отнася до бъдещето ми, нямам никакви идеи. Трябва да обсъдим тази тема с Red Bull и лично с доктор Марко”, обясни Гасли.

По-рано тази година Гасли потвърди, че към него има сериозен интерес от други отбори, а сега допълни, че въпреки че много места на решетката за 2022 са заети, интересът към него не стихва.

„Да, има интерес към мен – обясни 25-годишният пилот. – Опитвам се да съм максимално полезен за Alpha Tauri. Предполагам, че в момента не се представяме толкова зле. Окончателното решение е на Red Bull, преговорите с тях ще определят и бъдещето ми.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.