12.06.2024

Гераджиев-младши: Отсечките в Турция са брутални

„Отсечките в рали „Турция” са брутални, много тежки и трудни – заяви за autosport.bg българският пилот Георги Гераджиев-младши, който този уикенд ще участва в ралито от световния шампионат. – Има изградени изкуствени пътища на места, където преди това е имало тесни пътеки, някъде караме върху скали, цели пасажи от отсечките могат да те извадят от състезанието. Но разбрах, че такова е било изискването на ФИА към организаторите на рали „Турция” – ралито да бъде много тежко и натоварващо за участниците.”

И този сезон Гераджиев-младши кара извън България, като двамата с навигатора му Георги Гаджев участват в Купа Fiesta, организирана от Ford Motorsport Турция.

„Купата за 2018 година включва 6 състезания „Фригия” („Ескишехир”), „Еге” („Измир”), „Бурса”, „Мармарис” (рали „Турция” от световния шампионат), „Кочаели” и „Истанбул” – обясни Гераджиев. – Колата се обслужва от екипа на Сердар Бостанджъ. Много съм доволен. Факт е, че дотук нямаме отпадане по технически причини. Като цяло се движим добре в купата. В изминалите три ралита успяхме да се преборим за второто място.”

И отново, защо Георги и тази година не кара у нас?

„Предпочитам да се състезавам в Турция, защото има по-силна конкуренцията и колите в моя клас са много повече, което е истинско предизвикателство – отговори пловдивският пилот. – Освен това Купа Fiesta дава шанс при равни условия да покажеш умения. Винаги съм обичал да карам на макадам, защото и с по-слаб автомобил може да изпиташ по-голямо удоволствие от пилотирането.”

Точно преди старта на рали „Турция” се оказа, че заради грешка на ФИА, Гераджиев няма да участва в класирането за световния шампионат. Причината – удължаване на използването на резервоара за гориво с една година, като после става ясно, че документът, удължаващ срока е невалиден.

Но Гераджиев и Гаджев остават в състезанието и ще карат за турския шампионат и естествено, за Купа Fiesta.

Снимки: Стефан Итов и АСК Пловдив

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.