13.06.2024

Глоби и отложено наказание за Ожие

Неделният ден в Загреб започна ужасяващо за Себастиен Ожие, но завърши триумфално – победата му в рали „Хърватия”, спечелена в последната отсечка на състезанието с аванс от 0,6 секунди.

Сутринта обаче Себ и Жулиен Инграсия се удариха с местен шофьор с BMW, докато се опитаха да отбият на автобусна спирка в прехода към първата отсечка. Проблемите се появиха по-късно, когато Себ се измъкна от дошлите полицаи и потегли въпреки опитите на един от тях да го спре с ръце на предния капак, за да стигне навреме за старта на отсечката.

Спортните комисари на рали „Хърватия” разискваха инцидента на три отделни заседания, на които присъства и спортният директор на Toyota Кай Линдстрьом. Той поясни детайлите около катастрофата, при която пострада дясната врата на колата на Ожие.

Ожие запази победата си в рали „Хърватия”, но получи отложено наказание за изваждане от едно състезание със срок 6 месеца, а за това, че е напуснал местопроизшествието глобата му е 5000 евро. След това Ожие получи още една глоба – от 2000 евро за това, че е минал на червен светофар след инцидента.

От дирекцията на рали „Хърватия”, както и от Toyota не коментираха санкциите, които полицията в Загреб би трябвало да е наложила на Ожие за изпълненията му по улиците на града.

Ожие се извини за инцидентите от неделя сутрин, снима се с полицаите в участъка и обясни, че бил под огромно напрежение.

За последно такова отложено наказание получи Ойт Танак, който на рали „Монте Карло” тази година докара колата си в сервизната зона на три колела.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.