12.06.2024

Гран при на Португалия ще е с публика

Гран при на Португалия може да е първото европейско състезание във Формула 1 този сезон, което да се проведе с публика по трибуните. Сезон 2021 стартира в Бахрейн през миналия уикенд. Там бяха допуснати около 4500 зрители, но само такива, които са ваксинирани или са преболедували коронавируса.

Пандемията все още е проблем в Европа и затова следващият старт от сезона във Формула 1 – на 18 април на „Имола” – ще е без публика.

След това на 2 май предстои състезанието в Алгарве, за което е планирано да е със зрители, както беше и миналата година. Предполага се, че хората ще бъдат тествани на влизане на пистата. Седмица по-късно – на 9 май – е Гран при на Испания Промоутърът все още преговаря с местните власти, за да проведе състезанието с публика. Миналата година надпреварата в Барселона бе отложено от май за август и се проведе без зрители.

От другите близки стартове само организаторите на Гран при на Азербайджан на 6 юни са потвърдили, че стартът в Баку ще е без публика. По-късно тази година се очаква информация и за останалите кръгове.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.