21.05.2024

Гърция или Латвия сменят „Сафари”

През 2020 година рали „Сафари” в Кения не успя да се върне в световния рали шампионат заради пандемията от коронавирус и драстично бързото й разпространение в Африка. За 2021 състезанието отново попадна в календара на WRC, а съвсем наскоро организаторите му представиха и маршрута на класическата макадамова надпревара.

По програма рали „Сафари” трябва да се проведе от 24 до 27 юни, като етапите са близо до Найваша.

Също като миналата година от Кения отново се появи информация за все по-сериозно разпространение на коронавируса, нови ограничения, затваряне на границите и отмяна на всички събития, включително и спортни. Миналата година организаторите не посмяха официално да обявят, че ралито се отменя и по последния момент не коментираха темата, но накрая стана ясно, че няма как „Сафари” да се проведе.

В календара на WRC за тази година са предвидени 13 старта, като два от тях вече минаха – „Монте Карло” и „Арктик Финландия”, като и двете ралита бяха проведени без публика, а финландското състезание на сняг повече от успешно замести отмененото „Швеция”.

Предполага се, че ако стартът в Кения не се проведе, то мястото му в календара ще бъде заето от друго рали – „Акрополис” в Гърция или „Лиепая” в Латвия, което и миналата година беше резерва, но в крайна сметка сезонът беше подновен в Естония.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.