26.05.2024

Даниел Попов: До последния момент работим по колата

Даниел Попов и Дилян Попов записаха страхотен дебют с новия им автомобил Peugeot 208 R2 в рали „Сливен” – 4-о място в генералното класиране и първа позиция сред автомобилите с един двигателен мост. В Сърбия обаче двамата отпаднаха заради катастрофа и подготовката за рали „Стари столици” се оказа по-трудна от очакваното.

Реставрация на пълна пара
Реставрация на пълна пара

„Възстановяването на колата още не е приключило напълно, в момента нашият екип продължава да се работи по колата – заяви в петък вечерта Даниел Попов. – Щетите не бяха големи, но отстраняването им отне много време, а също имаше забавяне и с доставката на части от Пежо Спорт. Времето няма да е достатъчно да се довърши изцяло колата, но технически е готова за състезание.

„На рали „Сливен” направихме прилично представяне, в Сърбия допуснах грешка, приключихме доста рано и изпуснах ценни километри опит. Сега в Шумен не трябва да ги изпускам.

„Конкурентите ми са много бързи състезатели. С мен или без мен, мисля че те винаги дават най-доброто от себе си, не смятам че ще е по-различно и този уикенд. Разполагам с много по-модерен автомобил от тези на колегите в класа. Което е предимство.

„Но тук в Шумен етапите имат доста дълги прави, а нашият автомобил е с ниска максимална скорост – 161 км/ч. Това донякъде малко ще отнеме от предимството ни. Надявам се на оспорвана битка. Радвам се много, че Игнат Исаев също ще участва.

„Знаем горе долу каква трябва да е разликата в колите ни. Игнат е един от най-бързите ни пилоти и за нас това ще е едно добро сверяване на часовника. Ако не изоставаме с много от него, ще е добре.

„В същото време работим вече и за следващия сезон. Искаме да участваме и в състезания извън България, надявам се да успеем да реализираме проекта.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.