30.05.2024

Даниел Попов пропуска рали „България“

Даниел Попов спечели приза "Тодор Славов" на рали "Сливен" миналата година

Даниел Попов и Дилян Попов (JPR, Peugeot 208 R2) ще пропуснат първото състезание от нашия шампионат за сезон 2017 – рали „България” следващия уикенд.

Причината е инцидент по време на тестове и краткото време до старта на състезанието, което не е позволило възстановяването на автомобила.

„Инцидентът стана по време на подготовката ни за рали „Трансилвания” в Румъния, първи кръг от европейския шампионат TER – заяви Даниел Попов. – За съжаление, пропуснахме румънското състезание, пропускаме и рали „България”, за което много съжалявам.

„Разполагахме с много малко време, а в допълнение се оказа, че клиентският отдел на Peugeot Sport в момента не разполага с необходимите ни части, за да възстановим колата. Имахме някакви надежди за „България”, но те изчезнаха след първия разговор с французите.”

Миналата година Даниел Попов и Дилян Попов се върнаха в българския рали шампионат за втората половина на сезона като записаха силни класирания в „Сливен” и „Стари столици”, като в Шумен двамата стигнаха до третото място в генералното класиране.

„Надявам се, че рали програмата ни за сезон 2017 ще стартира с рали „Твърдица” (15-16 юли)”, допълни Попов, който в началото на сезона беше избран в Младежкия национален рали отбор за сезон 2017 в европейския рали шампионат (ERC).

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.