15.06.2024

Два старта в Бахрейн вместо състезание в Португалия

Формула 1 може да стартира сезон 2021 с две поредни състезания в Бахрейн, ако се окаже, че коронавирус обстановката в Португалия не позволява провеждането на третото състезание за годината.

Всъщност, надпреварата в Алгарве е фаворит за третия слот в календара, но още не е потвърдена, а нарастването на заразените в Португалия поставят под въпрос провеждането на състезанието на 2 май.

Освен това, ако бъдат въведени нови ограничения за пътуването между Европа, включително и Португалия и Великобритания, това допълнително ще затрудни провеждането на състезанието. В началото на годината случаите на заразени с коронавирус на Острова рязко се увеличиха, но сега вече спадат, след въвеждането на нов локдаун. В последните седмици заразата се разпространява много бързо на Иберийския полуостров.

Предсезонните тестове вече бяха преместени в Бахрейн за 12-14 март, след като Гран при на Австралия беше отложена за ноември и стартът на „Сахир” ще открие новия сезон в края на март. Ако в Бахрейн се проведе второ състезание, то може отново да се използва „външната конфигурация” на трасето, както беше в края на миналата година.

Добавянето на второ състезание, седмица след първия старт за годината на 28 март, ще се отрази на календара за сезона. Много е вероятно състезанието на „Имола” на 18 април ще бъде отложено с една седмица, за да имат отборите достатъчно време да се приберат в Европа.

Новината за началото на сезона с две състезания в Бахрейн беше съобщена първо от радио Grand Prix в Нидерландия, но по темата все още няма официален коментар от страна на Формула 1.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.