26.05.2024

Джеймс Алисън: Нямам заслуги за новата кола на Ferrari

Джеймс Алисън вече е част от екипа на Mercedes

Техническият директор на Mercedes Джеймс Алисън заяви, че няма големи заслуги за създаването и развитието на новия автомобил на бившия му тим Ferrari, с който италианците са претендент за титлата през 2017 година.

Алисън напусна Скудерията в средата на 2016 година – сезонът, в който тимът не взе нито една победа. Много анализатори прогнозираха, че без него развитието на колата на Ferrari за новия сезон ще пострада, но Себастиан Фетел спечели две победи в първите три старта и той и тимът са начело при пилотите и конструкторите.

Развитието на SF70H след напускането на Алисън беше поето от Матиа Биното, като той и екипът му създадоха болид, за който Серджо Маркионе предрече, че ще е в челото на битката за титлата този сезон. И засега големият бос на Ferrari е напълно прав.

Затова и Алисън смята, че няма да е честно да си приписва заслуги за сметка на бившите му колеги, които продължиха да се трудят по SF70H след напускането му.

„Аз се разделих с Ferrari преди много време, а преди броени седмици започнах работа в Mercedes, така че всичко, което екипът е направил по колата на Скудерията за новия сезон е заслуга на тези, които от миналата година се трудят по новия автомобил – обясни Алисън. – Същото важи и за Mercedes, новият ни автомобил е много добър, но заслугата за това е на хората, които работеха по него от миналата година.”

Алисън призна, че се намира в странна ситуация, тъй като след напускането му на Ferrari шест месеца е нямал право да започне работа в друг тим във Формула 1 и назначението му стана факт преди началото на предсезонните тестове.

„Шест или повече месеци нямах право да работя и се занимавах с градината ми, която сега изглежда направо страхотно”, допълни Алисън.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.