23.06.2024

Джеки Чан ще работи с Йост Рейсинг през сезон 2017 в WEC

От Йост Рейсинг разкриха своите нови партньори в лицето на китайския отбор DC Рейсинг, като двата тима съвместно ще стартират програма с два автомобила в LMP2 в световния шампионат за издръжливост.

Няколко дни след обявяването на списъка със заявените автомобили за „24 часа на Льо Ман“, от Йост Рейсинг официално потвърдиха, че ще поддържат две шасита Oreca 07 в LMP2, които ще са с цветовете на отбора на филмовата звезда Джеки Чан – DC Racing.

През миналата година автомобилите на DC Racing бяха поддържани от Signatech Alpine, докато Йост отговаряха за автомобила на G-Drive, който спечели три състезания с пилоти Роман Русинов, Алекс Брандъл, Уил Стивънс и Рене Раст.

Дейвид Ченг и Хо-Пин Тунг, който споделяха кола през миналата година с Нелсън Панчиатичи и по-късно Поул-Лоуп Чатин, ще са водещи пилоти на двата прототипа на китайския тим с номера 37 и 38, като все още не са ясни кои ще са техните съотборници.

„Много съм развълнуван, че нашият отбор Джеки Чан Рейсинг  и Йост Спорт ще работят заедно – коментира Дейвид Ченг. – Смятам, че това ще се превърне в един доста силен екип.“

Тази новина дойде след отказването на Йост Спорт от европейските серии Льо Ман и „пенсионирането“ на Саймън Долан.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.