23.07.2024

Дженсън Бътън ще кара Jaguar от група С в „Льо Ман Класик“

Бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън ще дебютира в надпреварите с олдтаймери паралелно с началото на програмата му в японските Super GT серии.

Вече бившият пилот на Макларън ще вземе участие в „Льо Ман Класик“ и Фестивала на скоростта в Гудууд зад волана на легендарния Jaguar XJR-9 на Том Уокиншоу Рейсинг.

Британецът ще получи привилегията да подкара шаси 688, което спечели в Льо Ман през 1988 година, а последният старт на този прототип е „1000 километра на „Спа“ през същата година, като Мартин Брандъл, Джони Дъмфрис и Ян Ламерс завършват на второ място.

„За нас е абсолютно удоволствие да си партнираме с Дженсън на два пъти през този сезон – коментира собственикът на легендарния автомобил Дерек Худ. – Знам, че нашите талантливи инженери в Малдън са едни от най-добрите на света. Дженсън ще разполага с цялата техническа подкрепа, от която се нуждае.

„Ние сме горди спонсори и на двете събития – „Льо Ман Класик“ и Гудууд, понеже вярваме, че те допринасят за най-качествените срещи с класически състезателни автомобили през сезона.“

През сезон 2018, Бътън се завръща в състезанията в японските Super GT серии зад волана на Honda NSX-GT, след като през 2017 си даде почивка, а през 2016 беше титуляр за McLaren във Формула 1.

 

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.