23.06.2024

Джиролами със заводско участие в Япония

Снимки Франсоа Фламанд WTCC Official

Представянето и темпото на аржентинеца Нестор Джиролами, бе възнаградено с чудесната възможност да кара пълен сезон в WTCC догодина.

Шампионът на Super TC2000 сериите ще вземе участие през следващият месец в японския кръг зад волана на заводско Volvo S60 Polestar TC1 на мястото на Роберт Далгрен. От Polestar Cyan Racing стигат до това решение, след като са били много впечатлени от темпото на Джиролами по-време на специално подготвените тестове на трасето Термас де Рио Ондо.

AUTO - WTCC ARGENTINA 2016

Докато за този сезон споразумението между Volvo и Нестор Джиролами е само за едно участие в Япония, 27-годишният пилот е нетърпелив да се докаже в шампионата. „ Хубаво е да си част от WTCC отново. Много съм благодарен на Polestar Cyan Racing за възможността да карам в Япония, където смятам да се забавлявам“, заяви аржентинецът.

„Чувствам се много добре в светът на световния шампионат за туристически автомобили. Моята цел е да бъда в този шампионат през целия сезон догодина и ще се боря за това.“

Джиролами, който почти изпусна титлата в Super TC2000 срещу Хосе Мария Лопес, направи две участия през миналата година в WTCC взимайки точка в дебютното си състезание в Словакия и завършвайки на осма позиция във Виля Реал.

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.