22.06.2024

Доктор Марко: Знам как Red Bull да спечели в Саудитска Арабия

След по-малко от седмица Саудитска Арабия и уличното трасе в Джида ще дебютират във Формула 1. А моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко обяви, че знае рецептата, по която тимът на Макс Верстапен да спечели срещу Люис Хамилтън и Mercedes.

Трасето в Джида, което все още не е довършено, се отличава с дълги прави и бързи завои, което на теория означава, че ще даде предимство на автомобилите с по-мощни двигатели, т.е на Хамилтън в битката за титлата.

Хамилтън спечели Гран при на Бразилия с новия двигател, който получи в Сао Пауло, а от Mercedes потвърдиха, че британецът ще използва същия мотор и в Саудитска Арабия.

„В Катар видяхме, че предимството на Хамилтън на правите не е толкова голямо – обясни доктор Марко пред F1-Insider.com. – Максималната му скорост беше напълно очаквана. Но мисля, че след последните внимателни проверки на ФИА в Mercedes няма да могат да използват гъвкавото си задно крило.

„Разбрах, че Хамилтън отново ще кара с мотора от Бразилия. Но при отсъствието на гъвкавите крила, той няма да помогне на Люис да вземе аванс от 0,4 секунди на обиколка. Мощният двигател е важен в Джида, но там има няколко много бързи завои, в които с правилните настройки Red Bull може да получи преимущество и да спечели.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.