14.07.2024

Другата седмица идват още стартове

За момента календарът на сезон 2020 се състои от 8 състезания, като първоначално той трябваше да бъде обявен в края на юни, но се появи доста по-рано. И вече всички чакат с нетърпение двете състезания в Австрия, които ще открият сезона.

Предполага се, че в Liberty Media все още не могат да планират състезания в Азия, Северна и Южна Америка, тъй като ситуацията с разпространението на коронавируса остава сложна и трудно преодолима. Вчера вечерта например, губернаторът на Тексас наложи за втори път „затваряне на щата”, като преди това беше обявил, че това ще е крайната мярка, но регистрирането на над 5000 нови заразени само за един ден наложи това. А отсега се знае, че съдбата на Гран при на САЩ в Остин остава неясна, но организаторите продължават да подготвят състезанието, като имат вариант то да бъде отложено.

Предполага се, че за началото на сезона в Австрия другата седмица ще бъдат обявени датите на още няколко състезания, като е почти сигурно, че на 13 септември „Мугело” ще приеме още един италиански старт, а в Имола се надяват и на трети, макар че шансовете за това не са големи.

Също така стана ясно, че в Liberty Media не са се отказали и от състезание в Германия на „Хокенхайм”. Засега стартът в Германия е със статут на резерва на Русия, но това може да се промени бързо, ако епидемиологичната обстановка в Русия не се подобри.

Големи са шансовете да има състезание и на пистата в Алгарве, завръщането на Гран при на Португалия е планирано за 4 октомври, според неофициална информация.

Почти сигурно е, че сезонът ще завърши с три състезания в Близкия Изток – в края на ноември и началото на декември ще има два старта в Бахрейн – на различни конфигурации на „Сахир”, а финалната надпревара ще е в Абу Даби в средата на декември.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.