23.07.2024

Дукати вече знаят от какво има нужда Лоренсо

Техническият директор на Дукати, Джиджи Далигна заяви че, вече е на ясно как да настрои италианският мотоциклет за нуждите на Хорхе Лоренсо.

Трикратният световен шампион в Мото GP направи своят дебют за Дукати на тестовете във Валенсия преди няколко дни, като прекара почти цял ден с настоящата машина на италианците.

В сряда, испанецът изцяло се посвети на машината на Дукати за новият сезон, като постигна осмо най-добро време на втората официална следсезонна тренировъчна сесия. Постижението на Лоренсо бе с 0,769 секунди по-слабо от неговият наследник в Ямаха, Маверик Винялес.

_gp_2019-gallery_full_top_fullscreen

Поради забрана от страна на Ямаха, Лоренсо няма да вземе участие в следващата предвидена частна тренировъчна сесия на Дукати на пистата Херес. Тайа следващото качване на Хорхе Лоренсо на машина на Дукати ще бъде чак през февруари на официалните предсезонни тестове на пистата Сепанг.

Въпреки трудностите, Далигна е убеден че, е наясно с това от какво има нужда да се подобри по мотора от само един ден тестове с него.

gigi-dall-igna„Много съм доволен от първото впечатление на Лоренсо с мотора – заявява Далигна – В момента разполагаме със силни и слаби страни в сравнение с предишният опит на Лоренсо. Но като цяло съм наясно с това от какво се нуждае той и се надявам да успея да отговоря на нуждите му в следващият тест.

„Не съм доволен от времето което постигна, но ако целта ни е да имаме добри обиколки щяхме да подходим по друг начин.

„Трябва да работим основно върху настройките на окачването за да дадем на Лоренсо по-добро усещане. Това не го направихме по време на теста и затова той направи този резултат.

„Като цяло върху моторът за 2017 има още да се работи. Най-вече върху завиването и подаването на газта. Но това са проблеми, които ще изчистим до началото на следващият сезон.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.