21.06.2024

Държавата дава 2,5 милиона евро за рали „Естония”

За втора поредна година естонското правителство ще финансира провеждането на рали „Естония” като част от WRC с 2,5 милиона евро. За миналата година това бе най-голямото спортно събитие в страната, отразено в 155 държави, а телевизионното покритие от ралито е достигнало потенциално до стотици милиони зрители.

„Миналата година за първи път приехме старт от световния рали шампионат и ралито се оказа страхотен успех, като си осигурихме място в календара и за следващия сезон. Правителството иска да подкрепи организаторите, защото ние вярваме в екипа, който прави рали „Естония”. Те вършат професионално работата си от 11 години насам – заяви естонският министър на културата Анели Ойт. – Също така трябва да отбележим, че по време на рали „Естония” миналата година нямаше нито един случай на коронавирус, въпреки че имаше зрители по отсечките. Организаторът на ралито работи добре със здравните власти, за да може участниците и публиката да се насладят на състезанието без притеснения.”

Общият бюджет на рали „Естония” като кръг от WRC е 4,4 милиона евро, така че държавната помощ е решаваща за провеждането му.

Миналата година организаторът допусна 16 000 зрители по отсечките, а за 2021-а надеждите са за до 50 000 фенове по етапите.

Миналата седмица стана ясно, че рали „Акрополис“ се завръща в WRC още този сезон, като и в този случай държавата подкрепя организатора, включително и финансово, за да остане състезанието дългосрочно в календара на световния шампионат.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.