16.06.2024

Еванс: Не мисля много за титлата

Елфин Еванс спечели рали „Финландия” в неделя и остана единственият съперник на Себастиен Ожие за световната рали титла този сезон. Уелсецът успя да съкрати аванса на съотборника си в Toyota от 44 на 24 точки, а до края на сезона остават две състезания на асфалт – „Каталуня” и „Монца”.

„Като цяло съм доволен от това как мина уикендът във Финландия – обясни Еванс, за когото това беше пета победа в WRC. – Честно казано, в началото на ралито не бях толкова уверен, но много бързо разкрихме потенциала на колата. В събота успяхме да подобрим представянето си и оттам нататък всичко беше в наша полза.

„Четирите поредни спечелени отсечки в събота сутрин много ми помогнаха да изградя победата – допълни Елфин. – След това трябваше просто да отбия атаките на [Ойт] Танак и [Крейг] Брийн, които сериозно ме притискаха, но съм доволен, че успяхме да го направим.”

Еванс обаче е на мнение, че шансовете му за световната титла тази година не са големи, въпреки че е много близо до Ожие.

„Сезонът ни тръгна в правилната посока – заяви Елфин. – В Гърция нямахме късмет, във Финландия се получи както трябва. Единственото, което можем да направим, е да преследваме максимално добро представяне в последните две ралита и да видим дали резултатите, които ще постигнем там, ще са достатъчни за титлата. Не можем да направим повече от това.

„Не вярвам, че ще спечеля шампионата. А и не мисля много за титлата. След Гърция имах теоретични шансове, сега са малко по-реалистични. Но ако Себ отпадне в следващия кръг, то тогава битката ще е напълно отворена за финалното рали. Но не искам да става така. Единственото, за което мисля сега, е как ще се представим ние в следващите две ралита. Нищо повече.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.