12.06.2024

Еванс: Стартираме в рали „Монца” за победата

До края на сезона в световния рали шампионат остава само едно състезание – новата надпревара „Монца”, която ще се проведе в началото на декември. Лидерът в класирането Елфин Еванс заяви, че край Милано ще преследва третата си победа за годината, а няма да се опитва да пази аванса си.

Уелсецът води с 14 точки пред съотборника си в Toyota Себастиен Ожие, като в „Монца” един пилот може да спечели максимум 30 точки – 25 за победата и 5 за първото място в пауър стейджа. А на пръв поглед задачата на Еванс изглежда по-лесна, като се има предвид, че предпоследният кръг – „Ипр” в Белгия, който трябваше да е този месец, беше отменен.

„Ще стартираме в „Монца” за победата, това е моята цел – обясни Еванс пред Dirtfish. – От моя гледна точка, според разпределението на точките, шампионатът все още изобщо не е решен.”

Елфин обаче е предпазлив, когато коментира шансовете си да стане третият британец след Колин Макрей (1995 г.) и Ричард Бърнс (2001), печелил световната рали титла.

„От една страна, титлата е по-близо – обясни уелсецът. – Но в действителност в последния кръг може да се случи абсолютно всичко, като правим уговорката, че очакваме „Монца” да бъде изпълнено в цялата си дължина и да бъдат раздадени пълните точки за това състезание.

„Това, че падна рали „Ипр” също може да се погледне от две страни. Ако имаш проблем в предпоследното състезание, все пак ще ти остане един кръг, за да се опиташ да наваксаш изоставането. Сега, ако нещо се обърка в Италия, то най-вероятно всичко ще приключи – няма да имаме възможност да си върнем загубените точки.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.