30.05.2024

Екстрьом със заводска подкрепа от Ауди в World RX

Преди няколко седмици Audi съобщи, че германският автомобилен производител ще подкрепи отбора на Матиас Екстрьом за сезон 2017 в световния рали крос шампионат.

Екстрьом, който е настоящият световен шампион, за поредна година ще вземе участие във всичките 12 кръга от шампионата с Ауди S1 EKS RX Quattro.  Въпреки, че EKS вече работи с доставчици и партньори на Audi Sport, за сезон 2017 германците ще работят по развитието на колата със собствен инженерен екип.

„Ние осъзнаваме, че ще бъде трудно за EKS да се изправи срещу заводските отбори, затова решихме да засилим нашето участие в World RX“, обясни директорът на Ауди Моторспорт Дитер Гас.

„Когато направихме първите си стъпи по изграждането на EKS, ние си мечтаехме да спечелим световната титла в рали кроса и успяхме да го постигнем за три години – допълни Екстрьом. – Също така си мечтаехме и за подкрепа от Ауди, за да можем да останем конкурентни през сезона и сега също вече разполагаме и с това.

„Фактът, че EKS получава заводска подкрепа от страна на Ауди, за да може да се конкурира на това ниво, ме прави много щастлив. Уверен съм, че рали кросът има голямо бъдеще.“

Новината от Ауди дойде точно една седмица след обявяването на подкрепата от страна на Фолксваген на Петер Солберг и Йохан Кристоферсон.

Първият кръг на World RX е на 1-2 Април в Барселона.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.