15.06.2024

Елена отказва рали Твърдица?

Препятствията пред провеждането на 16-ото издание на рали „Твърдица” не намаляват, като в деня, в който състезанието получи нови дати, стана ясно, че община Елена няма да участва в организацията. Според все още непотвърдена информация, Общинският кризисен щаб на община Елена за борба с Covid-19 е забранил провеждането на рали „Твърдица-Елена” на територията на общината. Това предстои да бъде потвърдено официално от общината, както и информацията, че само един от гласувалите за това ограничение е бил против.

Днес преди обед на сайта на община Елена тази информация все още не беше публикувана, но се очаква оповестяването на решенията на Кризисния щаб. Великотърновска област е сред тези, които започнаха да затягат мерките в борбата с коронавирус в последните седмици и е възможно това решение да е част от политиката на областната управа.

Ако тази информация се потвърди, то маршрутът и програмата на рали „Твърдица” ще трябва да претърпи сериозни промени, тъй като ще падне основната отсечка – „Твърдица – Елена” с дължина 28,27 км, която се кара два пъти във втория ден на състезанието. Ще бъде засегната и зоната за зареждане Елена, планирана след отсечката „Качулка”.

В основата на маршрута на рали „Твърдица – Елена” стоят три етапа, които се карат по два пъти: „Чумерна” (9,83 км), „Качулка” (14,50 км) и класиката „Твърдица – Елена”. Това е програмата за втория ден на ралито, а първият започва с церемониален старт и отсечка по улиците на Твърдица с дължина 3,15 км.

Сега предстои да видим ако информацията за решението на Кризисния щаб в Елена се потвърди, как ще бъде променен маршрутът на ралито, което вчера получи нови дати – 7-8 август, и с което трябва да започне рали сезонът у нас.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.