23.06.2024

Застрашени ли са Канада и Бразилия?

Пандемията от коронавирус все още не е отминала въпреки напредъка с ваксинирането, а отделните държави са на различни етапи в борбата със заразата.

За сезон 2021 Формула 1 обяви рекорден календар от 23 състезания, като Австралия вече беше преместена от март за ноември. Сега швейцарският вестник Blick прогнозира, че две от планираните надпревари са застрашени от отмяна – в Монреал (13 юни) и Сао Паоло (14 ноември). Изданието обаче не цитира конкретни източници на информацията, с която разполага.

В Канада преобладават настроенията, че състезанието в Монреал все пак ще се проведе, подготовката му върви по план. Всичко ще зависи от решението на правителството по въпроса. Очаква се то да стане факт в следващите дни. Ако все пак Гран при на Канада се провали, то мястото на Монреал в календара може да бъде заето от Турция, като Формула 1 вече води преговори за старт в Истанбул.

През ноември миналата година „Истанбул парк” отново посрещна Формула 1 и състезанието се получи изключително интересно, основно заради новия асфалт, който изтормози отборите и пилотите.

Що се отнася до Бразилия, ноември все още е далеч, но коронавирус обстановката в страната остава много тежка. Според Blick обаче, ако Гран при на Бразилия се провали, то най-вероятно мястото й ще заеме още едно състезание в Бахрейн – по алтернативното и по-кратко трасе на „Сахир”. Миналата година Гран при на Сахир също се оказа интересна надпревара.

Сезонът във Формула 1 продължава на 18 април със състезание на „Имола”. За него вече е сигурно, че ще се проведе, макар и без публика.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.