21.05.2024

Защо се бави рали Твърдица?

Рали феновете у нас търпеливо чакат началото на сезона, което трябва да се случи с 16-ото издание на рали „Твърдица” (18-19 юли). Но за момента откъслечната информация, която идва от организатора подсказва само, че хаосът и закъсненията властват в подготовката на състезанието.

По документи на новия организатор на ралито, на 22 юни трябваше да бъдат публикувани Допълнителният регламент на състезанието, Пътните книги, картите на отсечките и да започне приемането на заявките за ралито. Днес е 6 юли и от тези неща са се случили половината, при това с уговорки – вече има няколко заявки и също така са публикувани картите на етапите, но в най-семплия им вид. Допълнителният регламент, както и Пътните книги все още ги няма на сайта на ралито.

Според непотвърдена информация тези важни документи са влезли със закъснение в Рали комисията на АФБ, след което са били върнати на организатора за доработване и поправки заради многобройни пропуски и така закъснението се мултиплицира. Това, естествено, може да бъде потвърдено официално само от АФБ и Атанас Чанев и Живко Минчев, които ще организират рали „Твърдица” тази година.

Крайният срок за подаване на заявки за състезанието е 9 юли (четвъртък), а до днес сутринта имаше заявени точно 7 екипажа, сред които и шампионите на България Мирослав Ангелов/Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Evo.

Интерес към състезанието не липсва, очаква се, че заявките рязко ще се увеличат в момента, в който споменатите по-рано документи са готови и бъдат публикувани. Само трябва още малко търпение, Чанев никога не е бил сред най-бързите и организираните, когато става въпрос за работа с документи. Но да се надяваме, че всичко ще е наред.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Рали Твърдица с нови дати – Autosport Bulgaria

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.