14.07.2024

Иван Мюлер стана тестов пилот на Волво

Четирикратният световен шампион в WTCC Иван Мюлер подписа договор за тестови пилот и старши съветник в началото на месец март с отбора на Polestar Cyan Racing.

Мюлер обяви своето оттегляне от спорта в края на миналата година след три сезона със Ситроен и единадесет години в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC). Това обаче не му попречи да вземе участие в тайни тестове с автомобилът на Polestar Volvo S60 TC1 през зимната пауза.

„Много съм доволен от началото на съвместната ни работа с Volvo – заяви легендата на WTCC. – През миналия сезон Cyan Racing се разви успешно, а по време на зимните тестове мисля, че направихме голяма крачка напред в развитието на S60. Очаквам с нетърпение да продължим да работим заедно по развитието на колата и тима.“

47-годишният пилот ще седне зад волана на S60 TC1 на предсезонните тестове на „Монца“ поради невъзможност на титуляра Ники Катсбърг да участва, тъй като има други ангажименти по това време.

„Много съм доволен и горд, че привлякохме Иван към Cyan Racing – коментира изпълнителният директор  на отбора Кристиан Дал. – Няма друг пилот на свята, който да притежава опит като неговия, той е много важна част от нашия отбор. Работим заедно отскоро, но вече имаме резултати.

„Засега нямаме планове той да се се състезава за нас, по-скоро ще се фокусира върху тестове и развитие на автомобила.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.