14.07.2024

Ив Матон: Имаме още много работа

Шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон призна, че неговият тим има нужда от по-добро представяне и още по-усилена работа, за да преодолее лошия старт на сезона в световния рали шампионат (WRC).

От Ситроен решиха да прекъснат за една година участието си в световния рали шампионат, за да може тимът да подготви максимално добре новия С3 WRC за сезон 2017. Новият сезон започна и след две състезания французите се намират на последно място при конструкторите, а Крис Мийк е едва 14-и в класирането при пилотите.

На рали „Монте Карло“ Мийк отпадна след три удара, а на рали „Швеция“ имаше проблеми с темпото – най-вече при вторите минавания на етапите. Пилотът на Ситроен стигна до петата позиция във втория ден, но излитане от пътя му коства изключително много време, което го прати на 12-о място в крайното класиране.

„Ние всички сме наясно с това, какво трябва да подобрим, за да бъдем конкурентни – обясни Ив Матон. – От сега нататък ще работим още повече в подготовката ни за предстоящите състезания.

„Със сигурност имаме доста работа – най-вече да реализираме максимално бързо пълния потенциал на нашата кола. На тази настилка (сняг и лед в Швеция) бяхме бързи в първите минавания, но все още имаме работа с пилотите, които се чувстваха неуверени при вторите минавания.“

Матон очаква, че макадамовите етапи на рали „Мексико“ ще допаднат повече на Крис Мийк, в сравнение с отсечките в първите два кръга от шампионата.

„Крис имаше проблеми с това да се почувства спокоен в колата. С тези условия не е лесно да изградиш увереност. Има голям шанс ситуацията да се промени в Мексико, където трасетата са по-постоянни през цялото рали“, допълни Матон.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.