27.05.2024

Италианската преса: Ferrari е в развалини

След Гран при на Япония Себастиан Фетел все още има теоретични шансове да се пребори за световната титла във Формула 1 този сезон. Германецът изостава на 67 точки от настоящия световен шампион Люис Хамилтън, но пилотът на Mercedes може да си гарантира петата световна титла още в Остин, стига да вземе с 8 точки повече от Себ.

След състезанието на „Сузука” италианската преса не беше в настроение да демонстрира симпатии към Ferrari и Фетел.

„Ferrari е в развалини – написа La Gazzetta dello Sport. – В отбора грешат стратезите, слабият пилот, който не се учи от грешките си, шефът на тима, който публично критикува екипа си и трябва да добавим бавния автомобил. До състезанието на „Монца” ни беше трудно да си представим в такъв колапс.”

В Corriere della Sera също потърсили силни думи.

„Германският пилот на Ferrari добави в колекцията си поредната ужасна грешка – написа вестникът, който умишлено пропусна името на Себастиан Фетел. – Тази грешка разруши всичко, което той беше спечелил с фантастичния си старт. Тези грешки са изражение на силното напрежение, под което е поставен 4-кратният световен шампион, който преживява криза на доверието.”

Подобна е и оценката на La Repubblica: „Люис Хамилтън вече е близо до повторение на рекорда на Хуан Мануел Фанджо, а Ferrari търпи поражения. Фетел избра най-неподходящия момент, за да капитулира, а сега Ferrari се срива под ръководството на Маурицио Аривабене, който критикува своите служители.”

La Stampa пък осигурява лаконична присъда: „Възможно е това да е поредица от случайности, но фактът е очевиден – Себастиан Фетел спря да действа правилно.”

На подобно мнение е и Corriere dello Sport: „Проблемът може да се крие само в отбора и пилотите, Фетел е в сериозна криза.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.