12.06.2024

И Вилньов коментира инцидента между Хамилтън и Верстапен

Инцидентът между Люис Хамилтън и Макс Верстапен в първата обиколка на Гран при на Великобритания ще се окаже един от най-важните моменти за развитието на сезона във Формула 1. Ударът между двамата беше коментиран от почти всеки, който има досег с Формула 1, включително и от някои от най-известните пилоти в историята на спорта.

Естествено от тази компания няма как да изключим световния шампион за 1997 година Жак Вилньов, който сега работи като тв анализатор и острите му изказвания успяват да разбунят духовете на феновете и специалистите.

Канадецът е на мнение, че ако инцидентът бе станал на друга писта, а не на „Силвърстоун”, то Хамилтън е нямало да поеме този риск в битката с Верстапен.

„Люис не прецени правилно ситуацията – обясни Вилньов. – Той трябваше да е наясно, че с тази скорост и в потока „мръсен въздух” от колата на Макс, рискът да го удари е много голям. Но предполагам, че Хамилтън е бил под сериозно напрежение – не е искал да загуби от Верстапен на домашната си писта и подсъзнателно е поел този риск.

„Мисля, че на всяко друго трасе от календара Хамилтън щеше да върне газта и да не попадне в такава опасна ситуация.”

Вилньов направи и аналогия с удара му с Михаел Шумахер през 1997 година, когато на „Херес” германецът се опита да го извади от трасето в решителното състезание в битката за титлата.

„На мен този инцидент не ми прилича на онзи от 1997, когато Михаел умишлено ме удари. Хамилтън просто рискува, но не успя”, обясни Вилньов.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.