23.06.2024

И Гран при на Китай се отлага

Гран при на Китай може да стане второто отложено състезание в рамките на сезон 2021 във Формула 1, при това още преди да са започнали надпреварите. Миналата година стартът в Шанхай не се проведе заради коронавирус пандемията, сега състезанието отново е под въпрос като причината е същата.

Миналата година паднаха общо 13 състезания от календара във Формула 1, а за сезон 2021 са предвидени рекордните 23 старта, като едва ли някой може да каже в момента колко от тях и кога ще се проведат.

Предполага се, че Гран при на Австралия ще бъде отложена, така сезонът във Формула 1 ще започне в Бахрейн на 28 март.

Промоутърът на Гран при Китай търси начин да я премести по-късно през годината, съобщи motorsport.com, като явно провеждането на състезанието на 11 април няма да е възможно.

Промоутър на старта в Шанхай е Juss Events и шефът на компанията Юбин Ян потвърди, че се опитва да уговори дата през втората половина на годината.

Така шансовете на Имола и Портимао да влязат в календара през април се увеличават, тъй като 25 април също е свободна дата, като се знае, че за нея е планирано състезание. Първоначално се смяташе, че датата се пази за Виетнам, но след последните събития там около организатора на състезанието, азиатската страна може би ще се пробва да влезе във Формула 1 по-късно.

Австралия също търси дата във втората половина на годината, като досега няма официален коментар от страна на Формула 1 или ФИА относно бъдещи промени на календара.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.