15.06.2024

И Грьонхолм-младши стартира в рали „Арктик”

В списъка със заявки за снежното рали „Арктик” във Финландия се появи позната фамилия – Грьонхолм. Но няма да кара двукратният световен шампион Маркус, а синът му Никлас, който през май трябва да стартира програмата си в световния раликрос шампионат. Никлас стартира в рали „Монца” в началото на декември, а сега ще стартира за трети пореден път във финландската снежна надпревара.

Грьонхолм-младши отново ще се състезава с VW Polo R5, като засега баща му още не е дал прогноза за представянето му. Преди „Монца” Маркус обясни, че Никлас едва ли ще е сред най-бързите по асфалтово-снежните-кални отсечки и определи състезанието като „трупане на опит”.

Никлас ще кара срещу чичо си Тимо Раутиайнен, който навремето беше навигатор на баща му, а сега е в един екипаж с пилота от Формула 1 Валтери Ботас, като двамата ще се състезават със Citroen DS3 WRC.

Рали „Арктик” с център Рованиеми е планирано за 15-16 януари, а слуховете, че надпреварата може да бъде преместена през февруари, за да смени в календара на WRC отмененото рали „Швеция” така и не бяха потвърдени. С рали „Арктик” стартира и сезонът във финландския рали шампионат.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.