26.05.2024

Каетанович поведе в рали „Азорски Острови“

Каетан Каетанович (Ford Fiesta R5) поведе след първия ден от рали „Азорски Острови“, следван от Алексей Лукянук (Ford Fiesta R5). Двамата завършиха деня с минималната разлика от 1.1 секунди след четири специални етапа.

„Това бе нашият план – коментира Каетанович. – Градският етап е много интересен за зрителите. Хлъзгахме много, но се опитахме да натиснем здраво. Беше забавно, като етапът беше и изключително важен за класирането в ралито. Повече съм доволен от това че, спечелих този етап, отколкото че водя в ралито. Остават ни още много километри ще видим какво ще се случи.“

Лукянук бе този, който задаваше темпото през деня, но по-бавното му с 2 секунди темпо в градския етап в Понта Делгата го лиши от лидерската позиция. Младият Ралф Сирманцис (Skoda Fabia R5) се намира на четвърта позиция, докато местният ас Рикардо Моура (Ford Fiesta R5) е трети, на 13.8 секунди от Каетанович.

Лидер в JERC U28 е Ралф Сирманцис, следван от Николай Грязин (Skoda Fabia R5) на 4.6 секунди и Мариян Гребел (Skoda Fabia R5). Грязин и Гребел са на шесто и седмо място в генералното класиране. Хосе Антонио Суарес (Peugeot 208 T16 R5) е на осма позиция в генералното, следван от Ян Черни (Skoda Fabia R5) и Джош Мофет (Ford Fiesta R5).

Лидер в JERC U27 е Крис Инграм (Opel Adam R2), следван от Яри Хутунен (Opel Adam R2) на 2.9 секунди, а Карел Купеч (Peugeot 208 R2) е на трета позиция.

Мурат Бостанджъ се намира на 43-та позиция след удар, който повреди окачването на неговата Fiesta R5. Давид Ботка е на 16-та позиция поради грешен избор на гуми.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.