14.07.2024

Как мина първият ден на Нювил с новия навигатор

Тиери Нювил и новият му навигатор Мартин Видеге завършиха първия ден на рали „Монте Карло” на 4-о място, на 16 секунди от съотборниците им в Hyundai Ойт Танак и Мартин Ярвеоа. Белгиецът разбра в края на миналата седмица, че ще трябва да си търси нов навигатор, след като Никола Жилсул обяви, че няма да работи с него през сезон 2021.

Тази година рали „Монте Карло” няма шейкдаун и на практика двамата имаха време да се сработват по време на описването на етапите, а днес трябваше да свикват един с друг първите състезателни километри.

„Всъщност, днес се получи доста добре, трябва да призная – обясни в края на деня Нювил. – За Мартин всичко в колата беше ново, а съвременните WRC автомобили са много бързи. Честно казано, не знаехме какво да очакваме от първия ни ден заедно в колата, тъй като нямаше шейкдаун, не сме правили тестове заедно. Но в крайна сметка всичко се получи добре.

„Имахме дребни проблеми, основно заради смущенията в разговорното устройство – звукът не е добър, не се чува достатъчно добре. Но това ще се подобри в хода на уикенда.

„От друга страна Мартин се справи много добре и мисля, че аз карах в добър ритъм, без да поемаме рискове”.

Мартин има 18 старта в световния шампионат, но в WRC2, където беше навигатор на Гийом де Мевиус.

След финала на първата отсечка Тиери и Мартин си стиснаха ръцете, а на стоп-финала Нювил обясни, че новият му навигатор е „свършил добра работа в първата си отсечка с WRC автомобил с такава скорост”.

Самият Мартин определи първия си ден в заводския тим на Hyundai като „повече или по-малко добър”. Той обясни, че още в първите неколкостотин метра е хванал ритъма на диктуване за карането на Тиери, но във втория етап му е било много по-трудно заради тежките атмосферни условия.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.