15.06.2024

Как ще се промени рали „Естония”?

Миналата година дебютът на рали „Естония” в световния шампионат се оказа изключително успешен и състезанието се пребори за място в календара, въпреки че е от същия тип като класиката „Финландия”. Рали „Естония” е планирано за 15-18 юли и се очакват сериозни промени в маршрута му.

„Миналата година научихме страшно много – обясни директорът на състезанието Силвер Кут. – Направихме подробен анализ и през 2021 със сигурност можем да организираме ралито по-добре, тъй като ще можем да планираме повече неща предварително.”

Планът за 2021 е за 4-дневно състезание, което да има и шейкдаун, като всички останали ралита оттук до края на сезона. Програмата включва 24 отсечки с обща дължина около 320 км, което е увеличение с 25% в сравнение с миналата година.

„Ралито става с един ден по-дълго и включваме нови отсечки на нови места – потвърди Кут. – В сравнение с миналата година средната скорост леко се спадне и ще включим още повече горски пътища. Нито една отсечка тази година няма да е напълно същата като през миналата.”

И накрая – финалът на пауър стейджа ще е в сервизната зона и центърът на ралито – Националният музей на Естония. Така финалът ще е на „голямата сцена”, както обясни Кут.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.