23.06.2024

Калин Бенчев: Най-важно е да се върнат феновете по отсечките

„Най-важното нещо, което се надявам, че ще се случи в българските ралита е завръщането на феновете по отсечките и на състезанията, всичко останало не е толкова важно”, заяви шампионът в група Е за миналата година Калин Бенчев.

Той и навигаторът му Алекс Спиров (Subaru Impreza, STI.bg) стартират днес защитата на титлата си с рали „България”, първи кръг от националния шампионат. Най-голямото наше състезание стигна 50-ото си юбилейно издание и ще се проведе този уикенд с център Варна.

„Какво можем да искаме от едно състезание? Най-важното е да се върнат феновете по трасетата, защото тяхната липса се усеща най-много и е най-болезнена – допълни Бенчев. – Всички ние, които ще караме този сезон ще сме много щастливи ако има фенове по отсечките, за да подкрепят любимите си пилоти.

„Автомобилният спорт е създаден за феновете, защото без тях е лишен от всякакъв смисъл. Добре е да не забравяме това, което е в основата на развитието на спорта.”

Рали „България” започва днес с церемониален старт пред храма „Успение Богородично” в центъра на Варна, като утре и в неделя ще има общо 16 скоростни етапа – 11 в събота и 5 в неделя.

График на ралито може да видите тук.

Снимка: Стойко Вълчев

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.