30.05.2024

Калин Бенчев с последни тестове преди рали „Сливен”

Последни изпитания на новия си автомобил Subaru Impreza (група Е1) направи в Румъния пилотът на „Дунев Рейсинг” Калин Бенчев.

Aвтомобилът, който Бенчев подготвя от близо година  ще запише първите си състезателни километри в рали „Сливен” (2-4 септември), четвърти кръг от националния шампионат и кръг от Европейския рали трофей.

„През изминалия уикенд направихме последните тестове в Румъния, като колата вече е почти готова – заяви Бенчев. – Оказа се, че за създаването и подготовката на толкова технологичен автомобил трябват много време, много нерви и много, много търпение. Моето вече се изчерпа и единственото, което искам сега е да седна зад волана и да заваря газта до земята!

„Автомобилът ще е тук преди края на седмицата и ще го представим официално преди рали „Сливен”. Самото състезание ще е за нас тест в състезателни условия, както и останалите ралита до края на сезона. Колата има нужда от километри, за да можем да я развиваме.

„Наясно съм, че вероятността да имаме проблеми с новия автомобил без още тестове е сериозна, но вече нямам наистина никакво търпение и искам да се състезавам. Ще караме с 60% от реалната мощност на автомобила, като до края на сезона се надявам да използваме истинския потенциал на двигателя.“

„Радвам се, че група Е става все по-популярна и в нея този сезон се появиха изключително сили и атрактивни автомобили, които се надявам да виждаме до края на сезона.”

След „Сливен” Калин Бенчев и навигаторът му Александър Спиров планират да стартират в рали „Сърбия” и „Стари столици”.

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.