21.05.2024

Камбуров стартира първи в Стара Загора

Пламен Камбуров ще стартира от първа позиция в утрешния старт на ЗМ „Стара Загора“ след един доста труден и непредвидим ден, в който се проведоха квалификациите.

Ключов фактор днес беше времето, което определено беше доста студено – около 10 градуса по Целзий. Заедно с това на няколко пъти преваля и трасето се намокряше, а след това изсъхваше, което пък изигра лоша шега на някои участници.
В първата сесия на серия Макси най-бърз бе Константин Маршавелов, който постигна най-добро време от 1:21.762 мин. За съжаление пилотът на АСК „К-2 Рейсинг Тийм“ получи повреда във втория манш и не успя да подобри времето си. В този момент Пламен Камбуров успя да се възползва от доста по-добрите условия във вторият манш и записа с 0.142 секунди  по-добро време от постижението на Маршавелов, като така си осигури първата стартова позиция за утрешния ден.

С трето време в Макси е Илия Царски (Митсубиши Лансър Ево 9), следван от Румен Киров (Субару Импреза) и Александър Кръстев (Митсубиши Лансър Ево 9), които затварят челната стартова петица за утре. За съжаление пилотът на АСК „Джордан Рейсинг Тийм“ Божидар Георгиев (Опел Астра) отпадна след удар в мантинелата на изхода на първи завой.

В Туринг Иван Влъчков (Хонда Сивик) беше безапелационен и въпреки сложните условия записа най-добро време от 1:21.762 минути. От втора позиция ще стартира Станислав Паришков (Опел Кадет), следван от Стефан Панчугов (Хонда Сивик), Красен Василев (Рено Клио) и Светослав Ковачев (Фолксваген Голф), които затварят челната петица.

Най-интересна обаче се оказа битката на пилотите от серия Спорт, които за поредна година са внушителен брой в Стара Загора. Най-бърз бе Ерменко Ерменков (Ситроен Саксо), който повече от заслужено ще стартира утре от първа позиция. Плътно зад него от втора позиция ще стартира Искрен Веселинов (Хонда Сивик), следван от Симеон Симеонов (Хонда Сивик), Александър Димитров (Хонда Сивик) и Деян Куманов (Хонда Сивик), които стигнаха до Топ 5.

Резултатите можете да видите от тук, а утре надпреварата стартира от 10:30 часа със само по един манш за серия, заедно с показно на новата купа Енеос и различни изненади подготвени от организаторите.

Тренировки ЗМ Стара Загора 2017

Видео от днешните тренировки и квалификация на ЗМ Стара Загора

Публикувахте от BG Rally HD в 30 септември 2017 г.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.