23.07.2024

Карун Чандок се завръща в Льо Ман

Бившият пилот от Формула 1 Карун Чандок ще вземе участие в тазгодишното издание на „24 часа на Льо Ман“ след едногодишно отсъствие от шампионата за издръжливост, като сега ще кара за Tockwith Ligier.

Индиецът, който участва в Льо Ман през 2012 и 2015 за JRM и Murphy, ще седе зад волана на Ligier-Gibson P2017 от LMP2 и ще стартира в Льо Ман през юни, а преди това – в „6 часа на „Спа“ през следващия месец.

И в двете състезания Чандок ще си партнира с Найджъл Мур и Фил Хансън, които участват в европейските серии Льо Ман за отбора на Tockwith Ligier.

„Хубаво е да се завърнеш в Льо Ман, защото това е най-доброто състезание на света – обясни Карун Чандок.- Симон (собственикът на Tockwith Ligier) ми се обади по телефона и ми каза, че търсят опитен пилот, за да им помогне този сезон.

„За мен беше повече от ясно, че за да участвам в Льо Ман, ще трябва да направя поне едно състезание с екипа преди това. Те ми предложиха да карам на „Спа“, вместо да стартирам в някоя надпревара от европейските серии.“

Прототипът на Tockwith Ligier в LMP2, Ligier JSP217 Gibson

През миналата седмица Чандок посети отбора по време на тестовете на „Силвърстоун“, за да му бъде отлята седалка. Базираният в Йоркшир тим получи разрешение да вземе участие в първия си Льо Ман, благодарение на победата си в LMP3 категорията в азиатските серии Льо Ман през миналата година.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.