23.06.2024

Катар и VW в WRC чак през 2018 година

Насер Ал-Атия заяви, че плановете му за участие с Polo R WRC 2017 в световния рали шампионат през новия сезон са се провалили поради липса на време, но катарецът обясни, че се бори проектът да се реализира догодина.

От Фолксваген работиха интензивно и до последно по своя автомобил от новата WRC генерация преди германците да обявят своето излизане от шампионата. През миналия месец Ал-Атия пък разкри, че се опитва да си осигури частна програма с Polo R WRC 2017 през новия сезон, като парите трябваше да дойдат от държавния инвестиционен фонд на Катар.

В крайна сметка до сделка не се стигна, но Ал-Атия потвърди преди няколко дни, че работи усилено по подсигуряването на бюджет за осъществяване на проекта през сезон 2018.

„Водехме преговорите по празниците, което не помогна много, а и времето ни беше твърде ограничено – заяви двукратният победител в рали „Дакар“ в Парагвай. – Ще започнем работа по този проект още от началото на 2017, за да можем да сме сигурни, че ще го реализираме за сезон 2018.“

Очакваше се проектът на VW и Катар да привлече Себастиен Ожие и Андреас Микелсен, но според Ал-Атия на практика е било невъзможно да ангажират французина, пак заради липса на време.

„Идеята за това да привлечем Себ беше приета доста добре в Катар. Но за съжаление нямаше как да накараме Ожие да чака толкова време“, допълни катарецът.

В крайна сметка Ожие избра да кара за М-Спорт, докато Микелсен остана без WRC автомобил за новия сезон и ще стартира в рали „Монте Карло“ с Skoda Fabia R5.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.