16.06.2024

Кими обяви, че се оттегля

Последният световен шампион на Ferrari във Формула 1 Кими Райконен обяви днес, че в края на настоящия сезон ще се оттегли от спорта.

„Това е. Това ще е последният ми сезон във Формула 1. Това е решение, което взех през зимата. Не беше лесно решение, но след този сезон идва време за нови неща”, написа Кими в една от социалните мрежи.

„Въпреки че сезонът все още не е свършил, искам да благодаря на семейството ми, на всички мои отбори, всички, които са били свързани с кариерата ми и най-вече на вас, страхотните фенове, които ме подкрепяте през цялото време – допълни Райконен. – Формула 1 за мен приключва, но това не е всичко в живота и искам да пробвам и изживея нови неща. Ще се видим след всичко това!”

Райконен дебютира във Формула 1 през 2001 година, стана световен шампион през 2007-а, но след сезон 2009 напусна спорта, за да се върне с Lotus през 2012-а.

Предполага се, че мястото на Райконен в Alfa Romeo ще заеме сънародникът му Валтери Ботас, който сега кара в Mercedes и се очаква да бъде сменен от Джордж Ръсел от Williams.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Официално: Кими Райконен се оттегля от Формула 1

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.