15.06.2024

Китай може да отпадне от календара на WRC

Китайското желание да се завърнат към Световният рали шампионат се очаква да бъде забавено с поне още един сезон.

Както бяхме свидетели рали „Китай“ бе отменено поради доста повредените трасета след изключително тежките атмосферни условия. Това от друга страна породи въпросът, дали въобще регионът на Хуяру е правилният за да приеме кръг от WRC.

Според официалното изявление на ФИА надпреварата бе отменена поради сериозно повредените трасета. Източник на английското издание Autosport обаче измина през тях и разкри съвсем друга обстановка.

„ В целият маршрут, може би има точно две места които биха били проблемни – заявява източника. И едно от тях би било лесно за поправяне.

„Това рали можеше да се проведе както си бе предвидено. Друг е въпросът дали този регион има желание и възможностите да приеме и организира кръг от WRC.“

Директорът на моторспорт подразделението на Ситроен Ив Матон разясни че, от тяхна страна все още имат желание да се състезават в Китай, но затова е нужно едно добре обмислено и сигурно състезание.

„ Изглежда че, е доста трудно да се организира рали „Китай“- обяснява Ив Матон. Ние сме заинтересовани да има рали в Китай, но това което искаме е да се превърне в редовен кръг от шампионата а не само да говорим за единично издание.

„Според мен не трябва да се бърза. Въпросът е да се организира добро състезание в дългосрочен аспект за да се задържи в шампионата в по-голям период от време.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.