13.06.2024

Китай спря всички автомобилни състезания

Всички моторспорт състезания в Китай са спрени до второ нареждане, обяви китайската федерация по автомобилен и мотоциклетен спорт (CAMF). Решението идва след трагичен инцидент, който обаче няма връзка с моторните спортове.

Става въпрос за трагедията, при която в Северозападен Китай загинаха 21 ултра маратонци, участващи в 100-километровото състезание по планинско бягане. Малко след трагедията в знак на траур започнаха спирането на състезания в различни спортове в Китай.

Това означава, че планираният за този уикенд старт на сезона в китайския GT шампионат на пистата в Нинбо няма да се състои. Първият кръг е отменен.

За 18-19 юни пък е планиран вторият кръг от TCR шампионат на Азия и Китай, който трябва да се проведе на трасето в Жейжан. Все още няма информация дали този състезателен уикенд ще бъде засегнат.

В същото време заради новия пик на заразени от коронавирус в Мелбърн организаторите на най-популярния местен шампионат Суперкарс решиха да отложат петия кръг от надпреварата в Уинтън. Трите старта от петия кръг са насрочени за 31 юли – 1 август, а в Мелбърн и щата Виктория е наложен едноседмичен локдаун.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.