27.05.2024

Консани си търси навигатор (спешно)!

Участвалият у нас на рали „Сливен” през 2012 година, когато състезанието беше кръг от IRC Робер Консани спешно си търси навигатор… за този уикенд.
След като през 2012 година Робер се наложи като един от най-бързите пилоти в Европа при автомобилите с един двигателен мост – с Renault Clio и Renault Megane, след това французинът направи крачка напред и до края на миналата година се състезава в европейския шампионат.

Този сезон Консани кара основно в европейския рали трофей (ERT), а сега е останал без навигатор за предстоящия му старт в Италия през уикенда.

Робер пусна обява във фейсбук, че си търси навигатор, който да е готов да започне с него описването на етапите от сряда и двамата да изкарат ралито заедно, като финалът е в неделя.

sssss

Пилотът предпочита френскоговорящ навигатор, но ще работи и с такъв, който говори английски или италиански.

Французинът обещава рали със силен автомобил, работа с отбор, в който има добра атмосфера и италианско гостоприемство.

Този сезон Консани има само едно завършено състезание – на Канарските острови той финишира 16-и в общото подреждане и на 7-а позиция за европейския рали шампионат, но изоставането му се дължеше на проблемите с колата – Peugeot 208 T16. Там той участва със сънародника си Максим Вилмо.

AUTO - ERC IRELAND RALLY 2016

За „Обиколката на Ирландия” Консани избра Citroen DS3 R5, а негов навигатор стана белгиецът Рено Жамул, а двамата отпаднаха заради повреда в трансмисията. Последва старт във френския шампионат с Renault Clio от група N, но там Консани и Гийом Карон пак не успяха да стигнат до финала.

След това Робен кара на остров Мадейра, отново със Citroen DS3 R5, но пак с нов навигатор – французойката Сабрина де Кастели.

Най-вероятно става въпрос за рали „Рома Капитале”, което е с коефициент 1 за италианския шампионат и е седми кръг от надпреварата.
Да видим дали Робер ще се справи с тази трудна задача навреме.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.