30.05.2024

Коя е дамата, блъснала Алонсо?

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо определено има късмет, въпреки че пострада в катастрофа като беше ударен от автомобил докато караше велосипед в Лугано. Но се оказа, че той само фрактура на горната челюст и трябваше да претърпи малка операция на няколко счупени зъба. Изследванията и рентгенът показаха, че пилотът на Alpine няма други фрактури, включително по ръцете и краката, но все пак ще остане в болницата в Берн до понеделник.

Полицията в Лугано потвърди, че Алонсо е бил блъснат от 42-годишна швейцарка, която живее в Лугано, като ударът е станал когато тя е направила завой наляво, за да влезе в паркинга на супермаркета Lidl. Според разследващите инцидентът е станал, тъй като Алонсо се е движил зад паркираните вдясно коли и дамата не го е видяла. При завоя той се е забил в дясната страна на колата й.

От Alpine заявиха, че испанецът може да започне тренировки след няколко дни почивка и допълниха, че този инцидент няма да му попречи да участва в предсезонните тестове в средата на март или пък в първото състезание в Бахрейн на 28 март.

От полицията в Лугано отказаха да оповестят самоличността на дамата, блъснала Алонсо като се позоваха на течащото в момента разследване и допълниха, че все още не е ясно дали ще й бъде повдигнато обвинение и тя ще отиде на съд или ще се размине само с глоба. Все още не се знае и дали Алонсо ще заведе частен иск срещу нея.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.