23.07.2024

Крис Мийк: Трябва да спра с глупавите грешки, ако искам да победя Ожие

Крис Мийк признава, че не може да си позволи „глупави грешки“ като тази на рали „Испания“ преди няколко дни, ако иска да печели състезания и да се бори за световната титла през следващия сезон.

Този сезон Мийк кара с ограничена програма за Citroen, но успя да спечели две състезания. Крис вървеше пети в Испания, но отпадна заради повреда. Но британецът не беше особено доволен, тъй като мина пред таван още във втората отсечка на ралито. За късмет, той изгуби само 15 секунди там, а пораженията по неговия DS3 WRC бяха минимални.

„Трябва да спра с тези глупави грешки – обясни Мийк.  – Знам какво трябва да направя за следващия сезон и е много важно да не повтаряме някои от грешките, които допуснахме в Испания.

„Ако гледаме резултатите, положението не е зле. Миналата година бяхме пети, но имахме проблеми с темпото. Този път също бяхме пети, но се обърнахме през таван, спукахме гума и се завъртяхме. Затова може би не всичко беше толкова зле.“

20160123883
Първоначалната цел на Мийк в Испания бе да натрупа опит по асфалтовите етапи около Барселона, тъй като имаше проблеми с тях в последните години. Въпреки трудностите, той записа най-доброто време в етап „Тера Алта“, което показа, че може да намери правилният ритъм.

„Това исках да постигна в петък – продължи Крис Мийк. – Исках да почувствам, че владея положението в тези етапи и успях да се почувствам уверен.

„После се обърнахме през таван! Това бе доста тъпо, въпреки че изгубихме само 15 секунди. В края на деня бях най-бърз в „Тера Алта“, с което съм доволен. Това показа прогрес“, оптимистично заключи Мийк.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.