23.06.2024

Кубица се отказа да кара за ByKolles в WEC

Роберт Кубица бе на път да започне нова кариера в световния шампионат за издръжливост (WEC). Полякът трябваше да кара за единствения частен отбор в LMP1 категорията ByKolles.

Но няколко дни преди първия кръг от шампионата на пистата „Силвърстоун“ през този уикенд, Кубица обяви в туитър своята раздяла с ByKolles.

„След официалните предсезонни тестове, реших да прекратя моята състезателна програма с отбора на ByKolles в LMP1 – обяснява Роберт Кубица. – Няма да взема участие в предстоящия първи кръг на пистата „Силвърстоун“, както и в останалите кръгове от шампионата.

„Трудно взех това решение и ми е неприятно, че загубих възможност да се присъединя към един предизвикателен и конкурентен шампионат.“

Причина за това решение на полякът все още не е ясна. Прототипът на ByKolles носещ името Enso CLM P1/01 пропусна двете първи тренировъчни сесии на предсезонните тестове на пистата „Монца“ понеже екипът все още го сглобяваше. В събота следобед екипът успя да пусне Enso CLM P1/01 на трасето, но той навъртя едва шест обиколки преди да се прибере в бокса след технически проблеми.

Мястото на Кубица ще бъде заето от Доминик Крамър, който през миналата година се състезава за Rebellion Racing.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.