14.07.2024

Къде ще се състезава Cupra e-Racer?

Спортната и състезателна марка на SEAT – Cupra, показа електрическия пистов e-Racer, създаден на базата на Leon TCR, като за електромобила се знае, че е част от проекта E TCR.

Какво обаче е E TCR и дали ще има в обозримо бъдеще състезания с електрически туристически автомобили? А премиерата на e-Racer на автомобилното изложение в Женева беше една от големите новини на днешния прес ден.

Промоутърът на TCR WSC Ltd. реагира бързо и веднага осигури повече информация за планирания пистов шампионат за електромобили.

Основата на техническите правила на бъдещата надпревара е, че в шампионата ще се допускат туристически автомобили, базирани на серийни образци с 4 или 5 врати. Мощността на електрическата им система на задвижване трябва да е най-много 300 kW, а максималната й стойност може да отскочи до 500kW при 12000 об/мин на електромотора.

Капацитетът на батерията трябва да е 65 kWh при 800 V, като всички коли ще са с трансмисия с една предавка, а електромоторът ще задвижва задните колела.

Идеята е отборите да получават от E TCR система за задвижване, в която влизат електромотор, трансмисия и инвертори, заедно с батерията, като всичко това ще минава пред WSC Technology и след това ще инсталира на всеки един автомобил.

За 2018 година са планирани няколко събития за популяризиране на новия шампионат, който ще бъде представен по-късно.

Cupta e-Racer е първият електромобил, създаден по изискванията на E TCR обясни президентът на WSC Марчело Лоти, който допълни, че създаването на шампионата с електромобили е отговор на тенденциите в развитието на новите технологии.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.