12.06.2024

Ландо Норис: Хамилтън може да си тръгне в края на 2021

Британският пилот на McLaren Ландо Норис прогнозира, че сезон 2021 във Формула 1 ще е последният в кариерата на Люис Хамилтън.

Тази зима Люис навърши 36 години, по-възрастен от него сред пилотите е Кими Райконен. През 2020 Люис спечели седмата си световна титла и се изравни с Михаел Шумахер и е повече от логично да бъде смятан за фаворит за титлата и за 2021 година.

През февруари новият договор на Люис с Mercedes най-после стана факт, но той е само за един сезон, което се оказа голяма изненада.

„Люис е от тези хора които се занимават с много неща извън Формула 1, а животът е само един – обясни Норис пред Sky Sports. – Ако имаш осем световни титли, то трябва да си много доволен. Дори и само една титла да имаш, това също никак не е лошо.

„Мисля, че Люис отлично знае с какво иска да се занимава оттук нататък. Той иска да се наслаждава на живота извън Формула 1, както и спортът да не заема целия му живот.

„Времето ще покаже, но е много вероятно той да спечели осмата си световна титла този сезон.”

Новият сезон във Формула 1 стартира на 26 март в Бахрейн, а предсезонните тестове са пак там от 12 до 14 март, т.е от петък до неделя.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.