23.07.2024

Лапи ще кара във WRC догодина

Новият шампион във WRC2 Есапека Лапи, ще направи дългоочакваният скок към WRC автомобилите през сезон 2017. Евент Мениджмънт, агенцията, която ръководи преговорите, потвърди новината за финландския вестник llta-Sanomat в понеделник.

Лапи вече се доказа като един от най-бързите млади рали пилоти. Финландецът разполага с нужната скорост и реноме, като има зад гърба си и европейската титла, както и няколко класирания в Топ 10 на кръгове от световния шампионат този сезон, въпреки че караше кола версия R5.

Във Финландия очакванията са, Лапи ще се присъедини към отбора на Toyota. Това обаче все още не е потвърдено и шефът на Евент Мениджмънт Ерик Вейби потвърди пред финландското издание, че Есапека няма договор.

„Мога да потвърдя, че Лапи ще кара WRC автомобил през следващия сезон – коментира Вейби. – Официално новината ще бъде обявена съвсем скоро. Може би не тази седмица, но скоро.

„За съжаление, все още не мога да разкрия кой е отборът. Първо трябва да изтече договорът на Лапи с Skoda. Възможно е догодина той да е трети пилот в някой тим, но това ще се определи от отбора, не от нас.“

Лапи от своя страна заяви, че ще започне тестове най-рано на 2 декември, а в Тойота са планирали да представят пилотите си за догодина на 13 декември.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.