14.07.2024

Латвала начерта програмата на Ожие

8-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие ще кара и догодина в световния рали шампион, но бъдещата му ограничена програма с Toyota остава неясна. Засега е сигурно, че той ще стартира в любимото си рали „Монте Карло”, но отвъд януари прогнозите са много трудни.

Шефът на тима на Toyota Яри-Мати Латвала обаче даде повече яснота по темата пред Dirtfish. Финландецът прогнозира пет ралита за Ожие, като дори се постара да ги посочи по-точно.

„Обсъждали сме със Себ, но той все още не може да даде по-ясен отговор – обясни Латвала. – Предполагам, че той ще иска да кара в ралита, в които ще може да се възползва от по-задната си стартова позиция. Според мен, „Сардиния” и „Нова Зеландия” може да представляват интерес за него.

„От доста време не е имало рали от световния шампионат в Нова Зеландия, така че там ще е интересно – допълни финландецът. – Но съм сигурен, че Ожие няма да иска да стартира в Естония или Финландия. Това е моето мнение след кратък разговор с него по темата.”

Така получаваме „Монте Карло” и две макадамови ралита, а Латвала добави още две – „Япония”, тъй като за Toyota ще е много важно Ожие да стартира в домашната надпревара на компанията и „Хърватия”, където тази година Себ измъкна победата в последната отсечка от съотборника си Елфин Еванс.

„Рали „Япония” ще е наистина важно за нас. Мисля, че в Toyota много ще искат Ожие да кара в Япония. Ще видим какво ще направи Себ със световния шампионат за издръжливост (WEC) и как това ще се намести в календара на WRC. Ако иска почивка, тази програма ще му позволи това – „Монте Карло” през януари, „Хърватия” през април, „Сардиния” през юни, „Нова Зеландия” през септември и „Япония” през ноември, това позволява хубави паузи между отделните състезания.”

Коментари

Коментар

Реклама

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Кога ще гледаме отново Льоб и Ожие? – Autosport Bulgaria
  2. Ожие ще кара в Льо Ман – Autosport Bulgaria

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.