16.06.2024

Латвала: Ожие иска да кара в рали „Монте Карло”

Голямата звезда на Toyota Себастиен Ожие ще остане в световния рали шампионат и след края на последния му пълен сезон като титуляр в тима – 2021 година. Но програмата на французина ще бъде доста по-скромна.

Догодина атаката на Toyota ще водят Кале Рованпера и Елфин Еванс, очаква се, че Такамото Кацута да остане трети пилот с пълна програма, а тимът на Яри-Мати Латвала за използва и четвърти Yaris Rally1. Точно тази четвърта кола ще се дели между Ожие и Есапека Лапи, за когото се очаква да се върне в Toyota и да кара в по-голямата част от планираните 13 ралита в WRC за догодина.

 „Все още нищо не е решено – потвърди Латвала. – Ожие иска да кара в рали „Монте Карло”. Това е ясно, също така той вече заяви, че не изгаря от желание да стартира в Швеция. Себ ни обясни, че си мисли за програма от 4 или 5 ралита, но дотук сме стигнали с разговорите и все още няма нищо решено.”

Сезон 2022 ще отбележи дебюта на хибридните WRC автомобили, като категорията Rally1 ще замести сегашната WRC, която се използва от 25 години.

В същото време феновете ще могат да гледат най-големите звезди на спорта – Ожие ще продължи да помага на Toyota, а се очаква Себастиен Льоб, който има 9 световни титли, да получи ограничена програма с M-Sport и новата Puma Rally1.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.