26.05.2024

Латвала остава без резервна скоростна кутия за Корсика

Все още не е ясно, каква е повредата по скоростната кутия на Яри-Мати Латвала от рали „Германия“. За съжаление на финландеца, той ще трябва да продължи да кара и в Корсика със същата резервна кутия, която от отбора използваха по време на рестарта в германското асфалтово рали. За капак на всичко според правилата на ФИА той не може да разполага и с трета кутия, което допълнително ще утежни работата на Латвала за предстоящия френски асфалтов кръг.

Причината за това е една от специалните наредби на ФИА относно рали „Германия“ и рали „Франция“. Пилотите имат право на две скоростни кутии общо и за двата кръга, като след проблемите с първата в Германия на Латвала му остава само една. Тази наредба забраня и отварянето на повредената кутия за да могат от Фолксваген да разберат причината за проблема, което ги поставя в особено положение за рали „Корсика“.

„ Скоростната кутия е запечатана и обвързана с рали „Корсика“ затова че, не можем да я отворим преди състезанието“, заяви техническия директор Франсоа-Ксавиер Демайсон (FX). „На този етап ние не знаем каква е причината за повредата. Кутията бе сервизирана за Германия и ние не виждаме някаква причина за нейното дефектиране. Това бе голяма изненада за нас, до сега не сме имали такъв проблем. Надяваме се това да е било само единичен случай и резервната кутия да не разполага със същия проблем.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.